tiistai 5. elokuuta 2014

Näppituntumalla uuteen kouluvuoteenTutustuin Opetushallituksen rahoittamaan ja Oulun Matikkamaan opettajien valmistamaan Näppituntuma-materiaaliin pari vuotta sitten. Materiaali hautautui kuitenkin kansiooni ja vedin matematiikan tunnit opettajan oppaan avulla.

Viime talvena sain osallistua Matematiikkaterapia eli matematiikkavaikeuden tunnistaminen ja kuntoutus - koulutukseen (Luotsi-koulutus 6op). Koulutus antoi minulle hyvin paljon. Suosittelen koulutusta jokaiselle, mutta etenkin esi- ja alkuopettajille. Tämä koulutus ja Näppituntumaan tutustuminen herättivät mielenkiintoni entistä toiminnallisempaan ja leikkimielisempään tapaan opettaa ja oppia matematiikkaa alkuopetuksessa.

Näppituntuma-materiaali löytyy netistä ilmaiseksi 1. ja 2. luokille. http://www.edu.fi/nappituntuma

Tänä syksynä minulla on mahdollisuus toteuttaa entistä toiminnallisempia menetelmiä matematiikan opetuksessa ensimmäisellä luokalla. En tilannut syksynmatematiikan kirjaa lainkaan oppilaille, jotta kaikki aika ei menisi mekaanisiin laskuihin. Sen sijaan ostin ja olen valmistanut monenlaista materiaalia leikkeihin, peleihin ja havainnollistamiseen.

Suurella innolla ja mielenkiinnolla lähden tähän projektiin. Blogini tarkoitus onkin ensisijaisesti laittaa muistiin miten luokassa opiskellaan sekä sen mikä toimi ja mikä ei. Toivon että tämä projekti ei jää ainutkertaiseksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti