torstai 2. lokakuuta 2014

Numeromerkkejä ja lukumääriä jälleen

Alkuviikosta teimme 2. jakson kokeen. Kokeen otimme Tuhattaituri 1 - koepaketista. Joskin muokkasimme sitä kollegani kanssa niin, että kokeessa kysyttiin vain perusasioita.

Aloitimme Näppituntuman 3. jakson.


Tämän viikon kolmen oppitunnin projekti oli numeromerkkien ja lukumäärien 6-9 harjoitteleminen. Oppilaat tekivät hyvin omatoimisesti vihkoon aukeamaa kustakin luvusta.

Kun nämä oli tehty, pääsi kukin oppilas omassa tahdissaan siirtymään "lisätehtäviin".

Lisätehtävänä oli monenlaisia hahmottamisen harjoitteita pelien muodossa. Käytössä olivat erilaiset palapelit, Safaripeli, Nikitin, Halli Galli ja palikoilla rakentelu. Jokaisen oppilaan oli tehtävä vähintään yksi palapeli (niitä oli eri kokoisia) ennen kuin sai siirtyä muihin tehtäviin. Oppilaat vaihtoivat pelejä välillä. Ehdin hienosti opastaa kaikkia niissä peleissä, jotka eivät olleet jo oppilaalle tuttuja. (Tämä pelaaminen tapahtui jakotunnilla.)Osa pelasi myös ranskispelillä ja pyykkipoikapelillä 0-5 yhteen- ja vähennyslaskuja.Osa oppilaista valitsi tämän pisteen: "Laita lautaselle oikea luvun verran nappeja. " Tämän jälkeen kävin kysymässä oppilaalta esim. "Paljonko tässä lautasella on enemmän kuin tässä?" "Kuinka paljon viisi on enemmän kuin kolme?" jne. 


Iltapäivän ryhmätunnilla muistin niin kivan Abaco math - sivuston. Kaikki pääsivät vuorotellen tekemään pikulukuharjoituksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti