torstai 4. syyskuuta 2014

Numeromerkit ja lukumäärät jatkuu...Tällä viikolla on ahkeroitu matematiikan kimpussa. Vihkon sivuja on tehty antaumuksella. Luvut 0-5 on saatu nyt tehtyä vihkoon. Kaikki oppilaat ovat käsittämättömän innokkaasti pakertaneet sivujensa parissa. En voi kuin ihailla sitä innokkuutta!

Kun oppilas sai vihkotyönsä päätökseen, pääsi hän pelailemaan aiheeseen liittyviä "pelejä". Ihan kaikki oppilaat eivät näihin ehtineet, mutta ehkäpä toisella kerralla. :)


Annoin oppilaalle kasan numeroituja mukeja ja dominopalikoita. Oppilas lajitteli palikat pisteiden lukmäärän perusteella oikeisiin mukeihin.


Pyykkipoikapeli


Annoin molemmille oppilaille numerokortit 0-5. Toinen levitti ne eteensä. Toinen piti kortteja kädessään ja valitsi niistä yhden kortin. Tämän kortin hän laittoi eteensä lattialle. Parin tehtävä oli saada selville mikä kortti on kyseessä. Ei saanut kysyä "Onko se 3?" vaan piti kysyä "Onko luku suurempi kuin 3?" tai "Onko luku pienempi kuin 1?" tms.  Vasta kun oli aivan varma kortista sai kysyä "Onko se 3?" Tämä oli oppilaista hauska peli.


Oppilaalla oli edessään numerokortit 0-9 väärinpäin. Hän otti kortin kerrallaan ja laittoi ne kartongille. Lopuksi hän käänsi "krokotiilin suun" oikeaan suuntaan. Sitten vaan kortit takaisin korttiläjään ja sekoitus.... ja uudelleen...Sain vihdoin ommeltua ranskispelin. Pohjana on kollegani ystävällisesti sahaama vaneri. Muutoin tämä on tehty huovasta. Ompelin osat ompelukoneella ja kiinnitin mustan huovan taakse liimalla. Jalostin löytämääni ideaa ompelemalla punaisiin taskuihin muovitaskut, jotka leikkasin muovitaskusta. Näin ollen voin halutessani muuttaa lukuja (esim. kymppiylityksessä). Jäätelötikut toimivat ranskiksina. (Tilasin niitä ison läjän ja käyttöä on löytynyt vaikka kuinka paljon!) Alla tarkempi kuva. Alkuperäisen idean löysin täältä.

Tällä kertaa ranskispeliä pelattiin lukumäärillä. "Laita numeromerkin mukainen lukumäärä ranskiksia."Yllin tunnilla kävimme metsäretkellä. Kertasimme sielläkin opittuja asioita. Kaksi käpyä on enemmän kuin kolme käpyä. Eikö vain! :)


Nämä pienet pelit onnistuivat tänään hyvin, koska paikalla oli vain puolet luokasta. Näin ollen pelejä riitti jokaiselle. Yllä mainittujen pelien lisäksi pelattiin Halli Gallia.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti