torstai 11. syyskuuta 2014

Yhteenlaskuja urakalla

Tänään opiskelimme matematiikka jakotunneilla. Kertasimme yhteenlaskun ideaa ja harjoittelimme ensin yhdessä taululla + ja = -merkintöjen käyttämistä.


Sen jälkeen oppilaat liimasivat vihkoonsa monisteen, jossa harjoiteltiin hajotelmia hajotuskoneen idealla. Tämä sujui näppärästi. Sen jälkeen teimme ensimmäiset yhteenlaskut matematiikan kielellä laskien koreissa olevia sieniä. Molemmat monisteet ovat Tuhattaituri 1-kirjan liitteistä.

Sitten pääsimme uuteen vaiheeseen. Vihko, kynä ja kumi laitettiin pois ja haettiin luokan etuosasta lattialta muovitasku, jossa oli moniste. Jokainen sai myös valita itselleen vesiliukoisen tussin. 


Laskeminen uudella tavalla oli innostavaa!


Muutama tarvitsi avuksi helminauhaa. Harjoittelin helminauhan käyttämistä heidän kanssaan kahden kesken. 

Kun 1. moniste oli tehty, tuotiin se opettajalle näytille. Nopealla silmäyksellä oli tehtävät tarkistettu. Sitten vain pyyhkäisin märällä käsipaperilla ja kuivasin kuivemmalla. Ja ei kun uutta monistetta kehiin! Monisteita oli yhtä monta kuin oppilaita. Kierrättämällä näin monisteita sai kaikki laskea paljon eikä tullut  turhaa monistamista. Monisteet on tulostettu täältä.Ette usko miten innolla ja keskittyneesti lapset tekivät peruslaskuja, kun sai käyttää tussia! Suurin osa oppilaista valitsi lattiapaikan työskentelytilakseen. Siitä huolimatta työrauha oli mahtava!
Tunnin lopuksi suurin osa oppilaista ehti tutkia Vallua tai pelata Halli Gallia, Nikitiniä tai Safaria.
Tämä oli ihan mahtava oppitunti! Nautin suuresti lasten innokkuudesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti